Home (2017)

 

JUNI 2017

Na weken van voorbereidingen was het zover: 3 juni start roparun!

 

Ons team verzamelde in A. Van Der Moerenstraat en samen verplaatsten we ons naar de Markt waar we samen met de Kloddelopers en team Magnetrol hebben afgesproken! We worden onthaald aan het Schots aangekleed Fonteinhof en na een groepsfoto verdelen we ons terug op en gaan naar huis. De laatste voorbereidingen worden getroffen, de koffers ingeladen en op naar Parijs! Team 288 is er helemaal klaar voor!!!

  

 

 

 

 

 

Om 19u50 is het zover. Dit jaar neemt Evy de start en weg zijn we. Helaas vallen er al snel druppels, een kleine schuifpartij zonder gevolgen en de eerste nacht wordt ingegaan. Omstreeks 23u gaat team 2 de route op en kan team 1 even rust nemen. Gelukkig blijven de regendruppels achterwege en mogen we zondag genieten van de zonnestralen en wordt de zonnecrème bovengehaald. Team 2 heeft dit jaar de voorbereidende ambiance op de route op weg naar Zele. Omstreeks 23u wordt Zele bereikt en doorkruisen we het samen. Team Magnetrol mocht ook al Zele bereiken, een hoogtepunt voor alle Zelenaars, 2 teams samen doorheen hun gemeente!

Het gejuig, gejoel en ambiance van Zele, daar kan je niet aan wennen, daar doen we het ook een beetje voor! Ongelooflijk dat elk team warm wordt onthaald en doorheen Zele wordt geroepen.

Na Zele is het voor alle teams de zwaartse etappe, de tweede nacht in. Elkeen moet zich vermannen en uitkijken naar de finish. Eens de Nederlandse grens behaald is, worden we terug aangemoedigd om ons te verplaatsen naar Rotterdam. Het daglicht brengt ook terug hoop en met ons team gaan we rustig naar de eindmeet. Na de middag bereiken we samen het einddoel, Rotterdam, de Erasmusbrug over en dan bekomen van het avontuur. Een avontuur met veel plezier, een lach en een traan, een sportieve uitdaging en hoopgevende inspanning voor degene die aan de zijlijn moeten staan. Voor hen doen we het!!! Never give up!!!

 

 

Bedankt voor alle steun, support en inspanning om ons doorheen roparun en het roparunse jaar te helpen.

 

 

MEI 2017

Na onze paaseierenverkoop in april zijn we terug gestart met de voorbereidingen voor de roparun zelf. Onze teamleden hebben zich de afgelopen maanden fysiek en mentaal voorbereid op de run. Nog enkele weken te gaan voordat we aan de start in Parijs staan. Wat ons betreft zijn we er helemaal klaar voor!

Wij hopen dat ook elke Zelenaar klaar staat om ons te ontvangen tijdens de doortocht, op 4 juni. Het betekent héél veel voor elke deelnemer aan roparun!

Voor de 5de editie nodigen wij jullie graag uit voor onze barbeque te Durmen. Dit jaar staat we aan de overzijde van tankstation Van Driessche. U bent tijdens de doortocht welkom in onze tent. Indien U wenst deel te nemen aan de BBQ kan U zich inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Hopelijk tot 4 juni! Wij gaan voor een 5de editie welke zonder uw steun niet mogelijk zou zijn!!! 

 

FEBRUARI 2017

De steak à volonté was het laatste weekend van januari opnieuw een succes. Dank voor jullie massale opkomst, met meer dan 600 eters was het een gezellig samzijn! Het helpt ons tevens de kas te spijzen voor onze deelname aan roparun tijdens het pinksterweekend.

 

Dit jaar organiseerden we samen met de scouts een (late) kerstboomverbranding in de loop van februari. Dankzij de medewerking van de brandweer en gemeente mochten we terug vele kinderen en hun ouders ontvangen. Het doet ons plezier dat we dit alsnog in stand kunnen houden te Zele.

 

 

JANUARI 2017

Wij wensen iedereen een gelukkig en vooral gezond 2017 toe! Het zijn de klassieke wensen, doch de bouwstenen om verder te bouwen aan de wensen die een mens gelukkig maken!

De warme maand december zette  zich nog verder in januari. Wij werden door de Kouterschool uitgenodigd om de symbolische cheque in ontvangst te nemen. De kinderen van de Kouterschool verzamelden gelden in door het maken van kerstkaarten en verkoop van fruit. Dit onder de overkoepelende organisatie Music For Life van Studio Brussel, dit ten voordele van de Zeelse roparunploegen, De Kloddelopers en wijzelf De Moerenlopers. De centen mochten wij via Music For Life ontvangen, hartelijk dank voor jullie steun!

 

Na de gezellige feestdagen en nieuwjaarswensen nodigen wij U graag uit voor onze 5de steak à volonté, welke intussen gekend is. Graag delen wij U mede dat wij er alles aan zullen doen om er een verjaardagseditie van te maken. De moerenlopers gaan immers voor de 5de editie!!! Een aanrader om er met de vrienden, familie of kennissen een gezellige avond of rustige zondagnamiddag van te maken. Op de flyer kan U meer informatie terugvinden alsook het inschrijfstrookje. Schrijf tijdig in, de plaatsen zijn gegeeerd! Doch wij zullen er alles aan doen om iedereen een avond of namiddag te verwennen! Hopelijk tot dan!

DECEMBER 2016

December bijkt een warme maand te zijn, een maand waarin we delen, geven en krijgen!
Vorige week maandag 12/12 werden wij ontvangen door 3 lieve dames van "ALTIJD MOOI" samen met de organisatoren van de fuif "NO LIMIT". De organisatoren, Sandra, Katrien en Lobke overhandigden elk van ons, Moerenlopers en Altijd Mooi een cheque ter waarde van 545 €!
Wij Moerenlopers zijn fier de opbrengst te mogen delen met dit fantatische initiatief welke zeer actief is in Zele en omstreken.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week 28/11 mochten wij van een grandioos team van dames een mooie cheque ontvangen!
De dames begonnen vorig jaar in december met het haken en breien van vele en schitterende vlinders waarvan de Zelenaars er vele konden bezichtigen bij de lokale ondernemers. Zij brachten zo 5.000 € bij elkaar voor Roparun, welke zij verdeelden tussen de Kloddelopers en Moerenlopers.
Een enorme dank gaat uit naar deze zeer sympathieke dames en de mannelijke helpende handen. Alsook gaat onze dank uit naar allen welke een vlinder kochten en het project, na de rupsen, herleiden tot een mooi resultaat!

 

De eerste winterkoude deed zijn intrede, de dagen zijn kort, maar dat hoeft geen reden te zijn om zich binnen op te sluiten.
Wij nodigen jullie graag uit voor onze kerstrun zoals eerder aangekondigd op 18 december.

Na de gezellige feestdagen en nieuwjaarswensen nodigen wij U graag uit voor onze 5de steak à volonté, welke intussen gekend is. Graag delen wij U mede dat wij er alles aan zullen doen om er een verjaardagseditie van te maken. De moerenlopers gaan immers voor de 5de editie!!! Een aanrader om er met de vrienden, familie of kennissen een gezellige avond of rustige zondagnamiddag van te maken. Op de flyer kan U meer informatie terugvinden alsook het inschrijfstrookje. Schrijf tijdig in, de plaatsen zijn gegeeerd! Doch wij zullen er alles aan doen om iedereen een avond of namiddag te verwennen! Hopelijk tot dan!

NOVEMBER 2016

Graag delen wij alle sympathisanten volgende data mee:

kaas- en wijnavond van de Kloddelopers op zaterdagavond 26 november vanaf 19u. Inschrijven kan via de kloddelopers (www.kloddelopers.be)

18 december vindt de Kerstrun plaats te Zele tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Alle sportievelingen, supporters en sympthisanten kunnen ons vinden op de gebruikelijke locatie aan het einde van de Kouter. Dit jaar komt elke sportieveling aan zijn zinnen, de moerenlopers zorgen voor een jogging van 3-6-9-12 km (in rondjes van 3km). Deze zorgt voor een fijnere sfeer voor zowel lopers als supporters! 

  

SEPTEMBER 2016

De vakantieperiode is achter de rug, het nieuwe schooljaar heeft zijn start genomen, zo ook ons nieuwe werkjaar. Samen zullen de moerenlopers opnieuw werk maken van een 5de editie met als einddoel de aankomst te Rotterdam alsook een mooie gift aan de organisatie Roparun. Vorig jaar konden we een donatie doen ten bedrage van 11.000,00 €. Wij zullen er dan ook alles aan doen om een even hoge opbrengst te evenaren voor de volgende editie 2017.

 

AUGUSTUS 2016

De jogging was een succes en de weergoden waren ons gunstig. Misschien net iets te warm voor de lopers, maar voor de supporters was het genieten van de zon en ideaal om de lopers aan te moedigen. Zowel groot als klein kwam aan zijn trekken, elkeen deed zijn uiterste best om zijn loop tot een goed einde te brengen. De joggers kozen elk hun eigen afstand in veelvouden van 3 (ronde = 3km), met name 3, 6, 9 of 12km. Zowel dames als heren vielen in de prijzen.

Wij wensen alle mensen van Grembergen en omstreken te bedanken voor hun deelname en op deze wijze ook hun steun.

 

 MEI 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na een lange en stille periode van voorbereidingen voor Roparun was het halfweg mei zover! De 25ste editie voor de organisatie roparun, onze 4de deelname!
Zaterdag 14 mei verzamelden de Moerenlopers zich in de A. Van Der Moerenstraat om vandaar naar de Markt Zele te gaan. Samen met het nieuwe team Magnetrol en de Kloddelopers werden we meermaals gefotografeerd als sterren die het waar moeten gaan maken in Parijs. Het was een gezellig samen zijn, een snelle uitwisseling van laatste informatie om vervolgens afscheid te nemen van de Zelenaars.
Vóór het vertrek naar Parijs genieten we samen met de partners van een brunch om de herinneringen aan de voorbije jaren op te rakelen met steeds de vraag in het hoofd "hoe zal het verlopen? Gaan we regen krijgen? en Hoe koud zal het 's nachts zijn? Zullen we pech hebben onderweg?" Maar aan de partners wordt niet getwijfeld, na 3 roparunnen kennen we elkaar door en door en hebben maar 1 doel voor ogen, SAMEN de finish bereiken!
Rond het middaguur zetten we aan richting Parijs om tegen 19u27 aan de start te staan, samen met de collega's Kloddelopers. Magnetrol mochten we een uurtje eerder toejuichen bij het afleggen van de eerste meters. Eric Vandamme zet de run in samen met de lopers Chris Vincke, Marnik Snoeck en Walter De Smet onder begeleiding van fietsers Kurt Dierens en Lieve De Meester. Na de eerste kilometers in run en bike te hebben afgelegd brengt Gino Maes hen verder de route op, onder toezicht van kinesist Tiny Geens. Ze doen het voortreffelijk, al snel hebben we een voorsprong op schema. Na de eerste shift te hebben afgelegd nemen Luc Baert, Kurt Baeyens, Koen Poppe en Vincent Christiaens de fakkel over. Maria Heireman en Sarah Van Snick vervoegen om veilig de nacht te doorstaan, samen met chauffeur Aimé Beirnaert en kinesiste Elke Van Caeckenberghe. Ook de tweede shift loopt als een trein en de regen blijft uit, oef!
De zondag verloopt alles vlot en wordt uitgekeken naar dé doortocht, Zele. We warmen alvast de andere teams op en verkondigen luid en duidelijk dat we Zelenaars zijn en the place to be nog steeds Zele is! Zele lijkt een toverwoord! Dankzij jullie enthousiasme en inzet is Zele zover gekomen. De brandweer zorgt steeds voor een betoverend decor, de Kloddelopers voor de organisatie en de Zelenaars voor een niet te evenaren sfeer! BEDANKT! De ontvangst was opnieuw top samen met Discobar New Line en de live muziek! Het hele parcour was terug mooi aangekleed in het thema.
Na Zele valt elke roparunner een beetje in een put, de vermoeidheid slaat toe, de spieren voelen stijf en stram aan, ... het is stilletjes op de route. Na het overschrijden van de grens worden we warm onthaald door de Nederlanders welke ons ontvangen in de vroege uurtjes. Ook aan hen een welgemeende dank U wel om de kou te trotseren, want dat was het zeker! Helaas was niet alleen de koude van de partij, maar moesten we ook regen trotseren. Uiteindelijk mochten we droog over de meet komen, maandagmiddag 16 mei, waar we onthaald werden door de vaste kern Zelenaars, waaronder burgemeester Poppe, Sabine Hoogewys en Dirk De Mey. Na een korte napraat, keren we rustig terug richting Zele om samen na te genieten bij een heerlijke barbeque en vervolgens samen naar het gemeentehuis af te zakken. Aldaar vervoegden de 3 teams elkaar en werden de voorbije dagen overlopen, vergeleken, maar vooral gestoeft over het meesterlijke werk van de Brandweer Zele en alle helpers.
Op naar volgend jaar!!!!