Lopers (2016)

Koen Poppe

Koen is woonachtig te Zele, echtgenoot van Evy Beirnaert en vader van 2 gelukkige kinderen, Thomas en Dorien. Koen is zelfstandige in de bouwsector. Naast het dagdagelijkse fysieke werk loopt hij wekelijks zowel korte als lange afstanden en fietst regelmatig. Koen is een echte doorzetter daar hij de dodentocht uitliep en ook diverse loopwedstrijden tot een goede einde bracht.

 

 

 

 

 

 

 

Luc Baert

Luc Baert is getrouwd met Hilde Van den Broeck.  Samen met hun drie zonen Michiel, Andries en Rindert wonen ze in Hansevelde te Zele. Aan sport doen is de grote passie van de familie Baert.

De meeste mensen kennen Luc als doorgewinterde mountainbiker.  Deelnemen als loper aan de Roparun was een grote uitdaging voor mij. Na een jaartje als reservesloper heb tijdens de trainingen en andere evenementen uitgebreid kennis kunnen maken met het team.

 

Voor mij was mijn eerste deelname aan de Roparun een unieke ervaring waar ik lang naar uitgekeken heb. Ik ben enorm blij deel te mogen uitmaken van het geoliede  team van de Moerenlopers. Als loper ben je maar een schakel in de sterke ketting die de Moerenlopers samen vormen.

Dat we samen met de andere Zeelse Teams en Zelenaars hierdoor  kunnen bijdragen aan de levenskwaliteit van mensen met kanker vind ik een heel nobel doel.

 

 

Marnik Snoeck

Marnik is woonachtig te Hamme-Zogge en vader van 2 kinderen. Hij is dagelijks bezig met veldrijden en organiseert jaarlijks, het eerste weekend van oktober, een veldwedstrijd te Zele Hoek. Marnik is zefstandige binnen de bouwsector (klinkers). Buiten het sportieve is Marnik vrij sociaal en vrijwilliger bij elk regionaal evenement.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vincent Christiaens

Vincent is natuurlijk ook Zelenaar en gehuisvest in de buurt van Huivelde. Reeds 24 jaar gehuwd met Maria Hermans en samen hebben zij 3 kinderen. Hij is sinds zijn jeugd altijd sportief bezig geweest en heeft al verschillende sporttakken uitgeprobeerd. Hij is pas op latere leeftijd (35 jaar) met lopen begonnen en heeft in den beginne op de korte afstand zijn sporen verdient. Daarna is hij overgestapt op het straatlopen en in de winter veldlopen. Momenteel bezig met 4 à 5 keer trainen in de week, doe daar af en toe een fietstoertje bij en gaat dan nog ééns in de week chillen op de Tai Chi. Vincent hoopt voor het hele team dat we er samen het beste van maken

Ik had nooit verwacht dat ROPA run zo’n prachtige ervaring ging worden.

Bijna 3 dagen samen onderweg geweest, het avontuur, de fysieke prestatie, het medeleven en de steun van toeschouwers familie en vele anderen, de emoties, dat kan je alleen maar tot een goed einde brengen als een hechte groep vrienden. Vrienden die elkaar bijstaan als het even moeilijker wordt met in ons achterhoofd de gedachte dat er vele anderen zijn die het nog moeilijker hebben, mensen waarvoor we misschien ook even een lichtpuntje waren. Daarom bedankt en proficiat aan iedereen. Kortom ROPA run is iets om terug naar uit te kijken volgend jaar.

Kurt Baeyens

Kurt is zoals alle lopers wonende te Zele, samen met vrouw en 3 kinderen. Kurt gaat dagelijks met de fiets werken bij het provinciebestuur Oost-Vlaanderen. In zijn vrije tijd gaat hij regelmatig lopen en neemt deel aan diverse loopwedstrijden van klein (5km) tot groot (marathon). Op zijn palmares staan meerdere succesvolle deelnames aan de "Hel van Kasterlee". Een meerwaarde voor onze ploeg!

De Roparun:
Dat is met een achttal mensen een dag of 2 samen leven in een busje.
Dat is weten dat het licht of donker is.
Dat is naar elkaar toegroeien en elkaar begrijpen.
Dat is veel leute maken en elkaar aanmoedigen.
Dat is voortgestuwd worden door een uitzinnige massa.
Dat schept hechte banden met je teamgenoten.
Dat is de ultieme beloning van maandenlang voorbereiden.
Maar vooral:
Dat is je steentje bijdragen om het leed en de pijn van duizenden mensen draaglijker te maken.
Eigenlijk zou iedereen eens 'roparun' moeten zijn.

 

Eric Van Damme

Eric is eveneens woonachtig te Zele, vader van 2 volwassen kinderen, en voor tweede maal pépé  in wording. Eric maakt deel uit van een bijzonder sportief gezin waar sport vanzelfsprekend is. Het gezin Van Damme is lid van diverse sportverinigingen. Eric loopt quasi dagelijks en fietst wekelijks. Eric is bovendien een droge moppentapper en zorgt voor een ontspannen sfeer binnen het team.

Als nestor van de ploeg (de oudste dus), was het voor mij één groot avontuur, vorig jaar nog met grote ogen al de ploegen begroeten en dit jaar konden we met een sterke, toffe ploeg diezelfde uitdaging aangaan, supper!!. Ontelbare plaatsen met vrolijke mensen (zeker in Nederland), maar zeker niet te vergeten is de doortocht centrum-Zele en Durmen (kippevelmomenten hé, het is niet enkel "red bull" dat je vleugels geeft!). Er zijn zoveel mensen die je het beste toewensen, over gans het traject. Ook de passage in Rotterdam zal ik nooit vergeten (ik liep toen juist), toen we een kliniek van kankerpatienten voorbij liepen en de patienten stonden te wuiven (slikken toen hoor!), daar doen we het tenslotte voor.
Iets doen voor het goede doel, gaf me ook een héél goed gevoel!

 

Chris Vincke

Chris is wonende te Zele - Rinkhout, samen met Sonja en dochter Joy. Chris is in het dagdagelijkse leven stukadoor. Naast het werk gaat Chris regelmatig lopen (3à4 maal/week) in combinatie met wat fietsen. Chris nam reeds deel aan diverse loopwedstrijden, waaronder diverse marathons. Zoals onze andere lopers is Chris sociaal ingesteld.

Ten eerste ben ik fier en trots dat ik deel uit maakte van dit team dat zich ingezet heeft voor het goede doel en alles tot een goed einde heeft gebracht , het was een leerrijke levenservaring dat ook tot denken heeft gezet dat we ons geluk , gezondheid, familie en vrienden moeten koesteren .

 

 

Walter De Smet

Walter woont samen met vrouw en drie kinderen te Hamme - Sint-Anna, waar jaarlijks de roparun passeert. Sport is zijn motor in het leven en geeft hem zijn dagdagelijkse portie energie. Een gemiddelde week bestaat uit 400km fietsen, naar het werk enerzijds, anderzijds met de fietsclub 53x11. Naast het fietsen komt ook het lopen, welke betrekking heeft tot de trainingen voor het competitieve lange triathlons, ultra duathlons en marathons. Roparun is dan ook een nieuwe passende uitdaging! Dit jaar zal Walter onze lopers vervoegen!