Oefenen (2016)

Samen sterk. Zonder elkaar te kennen kunnen we nooit sterk zijn, dit is uit de vorige edities duidelijk gebleken. Hieronder treft U een overzicht van de activiteiten welke op de planning staan.  De meest relevante oefenwedstrijd/tranining is ongetwijfeld de Ronde van Zele welke georganiseerd wordt door onze collega's De Kloddelopers. Uiteraard zijn alle supporters en sympathisanten welkom op deze.

 

Graag geven wij bijgaande link mee voor diverse lopen: http://www.sportsites.be/loopkalender/

 

* Kermisloop te Putte - 12 oktober 2015

Als blijk voor alle steun die we tijdens roparun 2015 mochten krijgen namen onze lopers deel aan de kermisloop te Putte. Deze vond maandagavond 12/10 plaats te Putte-Kapelle. Voor ons een bijzondere locatie alwaar alle roparunners jaarlijks de grens oversteken op weg naar Rotterdam.

Om halfzes maandagavond vertrokken we met 2 busjes naar de Belgisch-Nederlandse grens om aldaar deel te nemen aan een goed georganisserde loop. Aan de loop namen meer dan 2.000 deelnemers deel waaronder een heuse bende moedige kinderen. Elke loper werd bij de voorbijgang van het podium aangemoedigd door vele supporters en moed ingesproken door Mark Janssens en zijn broer. Het was voor ons allen een fijne ervaring en kunnen deze ten stelligste aanraden aan alle lopers!

 

* Veldloop - Memorial Falco Christiaens - 22 november 2015

Ook dit jaar zetten we graag de goed georganiseerde veldloop ter nagedachtenis aan loper Falco Christiaens op onze loopplanning. Op 22 november vond de veldloop plaats welke start had op een drassig terrein. De zon was bij de start even van de partij, maar al snel kwamen wolken aanzetten en moesten we in mineur eindigen (met dikke regendruppels). De opkomst was helaas beperkt wegens de slechte weersvoorspellingen en andere georganiseerde lopen. Wij hopen volgend jaar op een grotere opkomst!

  

* Kerstrun tijdens kerstmarkt te Zele - 13 december 2015

 Gisteren vond onze tweede editie van de kerstrun plaats tijdens de kerstmarkt te Zele. Helaas was het weer ons niet gunstig gezind en bleven regendruppels van de partij. Toch trotseerden tientallen lopers het miezerige weer en gingen de uitdaging aan om onze nieuwe route te verkennen. Na het startschot van de kinderen vertrokken de lopers om 15u30 om 5 of 11 km af te leggen. De onverharde wegen lagen er modderig bij, doch de verharde gedeelten zorgden voor een welkome afwisseling.

Wij bedanken van harte alle lopers en supporters om aanwezig te zijn op onze kerstrun 2015. Hopelijk mogen wij jullie volgend jaar opnieuw verwelkomen.

 

 

Resultaten kan U hieronder terugvinden:

 

Lenteloop - 20 maart 2016

De Lenteloop wordt door het collega-roparunteam "De Rode Lopers" georganiseerd te Gits (Hooglede). Hierbij komen zowel kinderen, beginners en geoefende lopers aan de orde alsook lopers met een beperking. Een aanrader!! Meer info volgt.

 

* Ronde van Zele te Zele - 9 april 2016

De Ronde van Zele, georganiseerd door collega's Kloddelopers, is een estafetteloop bestaande uit één of twee toeren van 35 kilometer en wordt in ploegjes van vier lopers afgelegd, dit al dan niet in combinatie van begeleidende fietsers. Het is voor vele sportievelingen de kans om kennis te maken met het systeem van lopen tijdens Roparun. Het is dan ook een ideale voorbereiding voor onze ploeg om deel te nemen aan Roparun 2015. Meer info via bijgaande link: www.kloddelopers.be

 

* Nacht - dagtraining voor Roparun - 15-16 april 2016

Naar jaarlijkse gewoonte zorgen we 3 weken voor vertrek voor een laatste roparunse voorbereiding. Een etappe in de avond, enkele uren rust en in de ochtend de volgende shift. Zo zorgen we dat zowel lopers, fietsers als begeleiders allen klaar gestoomt zijn om aan het roparunse weekend te beginnen 14-15-16 mei!!