Home (2016)

NOVEMBER 2016

Graag delen wij alle sympathisanten volgende data mee:

kaas- en wijnavond van de Kloddelopers op zaterdagavond 26 november vanaf 19u. Inschrijven kan via de kloddelopers (www.kloddelopers.be)

18 december vindt de Kerstrun plaats te Zele tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Alle sportievelingen, supporters en sympthisanten kunnen ons vinden op de gebruikelijke locatie aan het einde van de Kouter. Dit jaar komt elke sportieveling aan zijn zinnen, de moerenlopers zorgen voor een jogging van 3-6-9-12 km (in rondjes van 3km). Deze zorgt voor een fijnere sfeer voor zowel lopers als supporters!

Meer info kan U terugvinden in onderstaande flyer.

  

SEPTEMBER 2016

De vakantieperiode is achter de rug, het nieuwe schooljaar heeft zijn start genomen, zo ook ons nieuwe werkjaar. Samen zullen de moerenlopers opnieuw werk maken van een 5de editie met als einddoel de aankomst te Rotterdam alsook een mooie gift aan de organisatie Roparun. Vorig jaar konden we een donatie doen ten bedrage van 11.000,00 €. Wij zullen er dan ook alles aan doen om een even hoge opbrengst te evenaren voor de volgende editie 2017.

 

AUGUSTUS 2016

De jogging was een succes en de weergoden waren ons gunstig. Misschien net iets te warm voor de lopers, maar voor de supporters was het genieten van de zon en ideaal om de lopers aan te moedigen. Zowel groot als klein kwam aan zijn trekken, elkeen deed zijn uiterste best om zijn loop tot een goed einde te brengen. De joggers kozen elk hun eigen afstand in veelvouden van 3 (ronde = 3km), met name 3, 6, 9 of 12km. Zowel dames als heren vielen in de prijzen.

Wij wensen alle mensen van Grembergen en omstreken te bedanken voor hun deelname en op deze wijze ook hun steun.

 

 MEI 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na een lange en stille periode van voorbereidingen voor Roparun was het halfweg mei zover! De 25ste editie voor de organisatie roparun, onze 4de deelname!
Zaterdag 14 mei verzamelden de Moerenlopers zich in de A. Van Der Moerenstraat om vandaar naar de Markt Zele te gaan. Samen met het nieuwe team Magnetrol en de Kloddelopers werden we meermaals gefotografeerd als sterren die het waar moeten gaan maken in Parijs. Het was een gezellig samen zijn, een snelle uitwisseling van laatste informatie om vervolgens afscheid te nemen van de Zelenaars.
Vóór het vertrek naar Parijs genieten we samen met de partners van een brunch om de herinneringen aan de voorbije jaren op te rakelen met steeds de vraag in het hoofd "hoe zal het verlopen? Gaan we regen krijgen? en Hoe koud zal het 's nachts zijn? Zullen we pech hebben onderweg?" Maar aan de partners wordt niet getwijfeld, na 3 roparunnen kennen we elkaar door en door en hebben maar 1 doel voor ogen, SAMEN de finish bereiken!
Rond het middaguur zetten we aan richting Parijs om tegen 19u27 aan de start te staan, samen met de collega's Kloddelopers. Magnetrol mochten we een uurtje eerder toejuichen bij het afleggen van de eerste meters. Eric Vandamme zet de run in samen met de lopers Chris Vincke, Marnik Snoeck en Walter De Smet onder begeleiding van fietsers Kurt Dierens en Lieve De Meester. Na de eerste kilometers in run en bike te hebben afgelegd brengt Gino Maes hen verder de route op, onder toezicht van kinesist Tiny Geens. Ze doen het voortreffelijk, al snel hebben we een voorsprong op schema. Na de eerste shift te hebben afgelegd nemen Luc Baert, Kurt Baeyens, Koen Poppe en Vincent Christiaens de fakkel over. Maria Heireman en Sarah Van Snick vervoegen om veilig de nacht te doorstaan, samen met chauffeur Aimé Beirnaert en kinesiste Elke Van Caeckenberghe. Ook de tweede shift loopt als een trein en de regen blijft uit, oef!
De zondag verloopt alles vlot en wordt uitgekeken naar dé doortocht, Zele. We warmen alvast de andere teams op en verkondigen luid en duidelijk dat we Zelenaars zijn en the place to be nog steeds Zele is! Zele lijkt een toverwoord! Dankzij jullie enthousiasme en inzet is Zele zover gekomen. De brandweer zorgt steeds voor een betoverend decor, de Kloddelopers voor de organisatie en de Zelenaars voor een niet te evenaren sfeer! BEDANKT! De ontvangst was opnieuw top samen met Discobar New Line en de live muziek! Het hele parcour was terug mooi aangekleed in het thema.
Na Zele valt elke roparunner een beetje in een put, de vermoeidheid slaat toe, de spieren voelen stijf en stram aan, ... het is stilletjes op de route. Na het overschrijden van de grens worden we warm onthaald door de Nederlanders welke ons ontvangen in de vroege uurtjes. Ook aan hen een welgemeende dank U wel om de kou te trotseren, want dat was het zeker! Helaas was niet alleen de koude van de partij, maar moesten we ook regen trotseren. Uiteindelijk mochten we droog over de meet komen, maandagmiddag 16 mei, waar we onthaald werden door de vaste kern Zelenaars, waaronder burgemeester Poppe, Sabine Hoogewys en Dirk De Mey. Na een korte napraat, keren we rustig terug richting Zele om samen na te genieten bij een heerlijke barbeque en vervolgens samen naar het gemeentehuis af te zakken. Aldaar vervoegden de 3 teams elkaar en werden de voorbije dagen overlopen, vergeleken, maar vooral gestoeft over het meesterlijke werk van de Brandweer Zele en alle helpers.
Op naar volgend jaar!!!!