Oefenen (2014)

Samen sterk. Zonder elkaar te kennen kunnen we nooit sterk zijn, dit is vorig jaar duidelijk gebleken. Hieronder treft U een overzicht van de activiteiten welke op de planning staan.  De meest relevante oefenwedstrijd/tranining is ongetwijfeld de Ronde van Zele welke georganiseerd wordt door onze collega's De Kloddelopers. Uiteraard zijn alle supporters en sympathisanten welkom op deze.

 

* Ekiden te Brussel - zaterdag 19 oktober 2013

Ook dit jaar zijn we terug naar Brussel gegaan met de moerenlopers en het was een leuke, sportieve uitstap. Samen legden we in estafettevorm een marathon af en dit samen met meer dan 1600 andere teams. Het was opnieuw een editie met een record aantal deelnemers. In tegenstelling tot vorig jaar was de zon van de partij. Het parcour was licht gewijzigd, maar de hellingen blijven van de partij waardoor het een zwaar parcour blijft. We legden het parcour af in 3u02 en eindigden hiermee op de 118de plaats. Opnieuw een mooi resultaat!

Klik op foto voor meer foto's.

 

 

 

* Veldloop - Memorial Falco Christiaens - 24 november 2013

Zondag 24 november vond de 5de memorial Falco Christiaens plaats te Sportpark Ter Elst te Zele. De moerenlopers waren goed vertegenwoordigd, zowel op het veld als tussen de supporters. Zowel jong als oud kon deelnemen aan de loop. Door de "moerenlopers" heren werd een afstand van meer dan 6 km afgelegd, de "moerenlopers" dames mochten een kleine 5 km lopen.Het parcour lag er dit jaar droog bij en was aangekleed met witte ballonnen ter nagedachtenis aan Falco.

 

 

 

 

* Binnenmaas Non Stop te Maasdam (Nederland) - 15 maart 2014

Afgelopen zaterdag namen we opnieuw met 2 teams deel aan de binnenmaas te Maasdam. Dit jaar was er wat minder wind en iets warmer dan vorig jaar. De 2 herenteams begonnen samen om 11u45 aan de estafetteloop, team A helaas zonder begeleidende fietser. Dit hield hun echter niet tegen om er helemaal voor te gaan! Team B had één fietser om hun uit de wind te houden. De 3 ronden van 21 km werden door de lopers vlot afgelegd. De laatste 5 km was er nog een strijd tussen team B Moerenlopers en het team van de Hoeksche Waard (organisatoren) om de tweede plaats. De moerenlopers staken een tandje bij en eindigden zo verdiend op de tweede plaats. Team A deed het nog beter en stond op de eerste plaats. Ze hebben van onze komst geweten, onze lopers deden het prima. Opnieuw met 2 bekers naar Zele!

 

* Ronde van Zele te Zele - 2014

De Ronde van Zele, georganiseerd door collega's Kloddelopers, is een estafetteloop bestaande uit één of twee toeren van 35 kilometer en wordt in ploegjes van vier deelnemers gelopen. Het is voor vele sportievelingen de kans om kennis te maken met het systeem van lopen tijdens de Roparun. Het is dan ook een ideale voorbereiding voor de onze ploeg om deel te nemen aan Roparun 2014.

Enkele maanden geleden werden we gecontacteerd door de mama van Jonas Uminski of het mogelijk was dat Jonas ons zou vergezellen, daar Jonas als zeventienjarige goed loopt, maar mentaal gehandicapt is. Mits wat voorbereiding vanuit zijn thuishaven en 2 korte oefenmomenten werd beslist dat dit een haalbaar doel was. Jonas vervoegde ons B-team - het A team werd behouden zoals de teamindeling voorzien is voor juni. Jonas vergezelde tijdens ronde 1 onze loopster Evy en deed dit uitstekend. Hij genoot met volle teugen. Aan het einde van de eerste ronde werd hij onthaald aan de brandweerkazerne. Ronde 2 werd ingezet, ons A-team achterna. Deze poogden om het eerste team - scouts te Durmen - bij te benen, maar deze jonge kerels waren te enthousiast en energiek. Wij moesten dit jaar dan ook genoegen nemen met een tweede plaats bij de heren, maar sleepten alsnog de eerste prijs voor het gemengde team in de wacht. Alles verliep binnen het team vlekkeloos en we genoten allen van het aangeklede parcour en de supporters langsheen de route, in het bijzonder aan de ingang van het industriepark. Dank aan allen! Klik op foto voor meer foto's.

 

* Dag-, en nachttraining voor Roparun - 2014

Vrijdagavond 16 mei werd met lopers en fietsers afgesproken te Durmen om aan onze laatste voorbereiding te starten. Een traject van om en bij 60 km zou afgelegd worden in estafette. Bij de voorbereidingen werden onze lopers, noch fietsers gespaard en het werd een uitdaging om samen het vooropgestelde traject af te leggen. Door bossen - donkere wegen en bruggen werden we door Zele, Grembergen, Sint-Amands, Temse, Waasmunster en omstreken geleid. We brachten het samen tot een goed einde en moe maar voldaan ging ieder terug naar huis.

De volgende ochtend werden de chauffeurs verendigd met de lopers en fietsers om opnieuw 60 km af te leggen, met ondersteuning van de voertuigen. Te Avermaat werd enthousiast gestart aan de laatste gezamelijke traning. Deze keer werd de route uitgestippeld aan oostelijke zijde van Zele en doorkruisten we de grenzen van Lokeren, Beervelde, Laarne, Wetteren, Kalken en Overmere om te eindigen in de Zeelse Gratiebossen. Ook vandaag zat het weer mee en konden we ten huize van organisator Kurt D nagenieten van een hapje en een drankje. 

Nu rest ons enkel nog het echte werk ...