Home (2014)

JUNI 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roparun 2014 zit er al op ... ja AL - want het was opnieuw een fijne run.

Zaterdag 07 juni werden we om 11u uitgewuifd aan onze thuishaven, A. Van Der Moerenstraat, waarna we even naar de markt reden om aldaar ook uitgewuifd te worden door brandweer, thuisblijvende kloddelopers en Zelenaars. Daarna reden we met ons team naar Parijs om verder voor te bereiden voor vertrek. Om 19u06 werd het startschot voor ons en enkele andere teams gegeven, Chris Vincke legde de eerste kilometer af van de 518 kilometer tot in Rotterdam. 

De run verliep dit jaar vlotter dan vorig jaar, daar we nu allen wisten waar we voor stonden ... dit zorgde voor een sneller verloop dan voorzien. Onze lopers kregen zaterdagnacht (Frankrijk) een heuse regenbui over zich - zo een 25km werd in de regen afgelegd. Zondagmiddag mochten ze genieten van de zon en de zomerse temperaturen - om tegen de avond Zele te naderen met 2u voorsprong op het schema. Deze tijd werd dan ook gespendeerd te Zele om te kunnen genieten van het Zeelse gebeuren  - de bloemenweelde - de vuurspuwende zandberg - het carnavaleske centrum en het decoratieve Cederlaantje. Vervolgens werd de route verder gezet naar Durmen, onze thuishaven, waar we met open armen werden ontvangen. Dank aan allen voor de ontvangst waar eigenlijk geen woorden voor zijn!

Na de doortocht werd de route verder gezet richting Rotterdam, waarbij we te Antwerpen werden overvallen door ijsbollen. Gelukkig konden onze teamleden dekking vinden onder een tankstation. Na een half uurtje kon de tocht verder gezet worden. Ook in Nederland werden we weer allen gastvrij ontvangen, met vlagjes, bloemen, fruit, drank, muziek, ... kortom alles wat we nodig hebben om de finish te bereiken! De laatste 13 km werden we vergezeld door de Kloddelopers.Samen werd beslist om de laatste kilometers in groep af te leggen en de finish als Zelenaars te overschrijden - dit in aanwezigheid van het allom gekende Zeels trio, burgemeester Patrick Poppe, schepen van Roparun Sabine Hoogewys en Schepen van Sport Dirk De Mey!

Fotomateriaal wordt later toegevoegd.

 

APRIL 2014

De winterperiode is achter de rug, de natuur komt terug tot leven en zo neemt ook bij ons de activiteit terug toe. We mochten deze paasperiode meer dan 100 kg paaseieren verkopen, wat opnieuw een succes is. Dank aan allen die ons steunden door één of meerdere paaseizakjes te kopen.

Fysiek bereiden we ons stilletjes aan voor op onze tweede editie. Het tweede weekend van maart namen we met 2 ploegen deel aan de Binnenmaasloop te Maasdam. Dit jaar konden we wat meer genieten, de wind stond minder strak. Meer over onze deelname kan je vinden onder rubriek Oefenen. 

Maar gelukkig vinden we niet alleen in Nederland onze gading wat betreft "roparun"trainingen. We mochten dit paasweekend genieten van een mooie Zeelse ronde onder een licht bewolkte hemel en een stevig briesje. Het was voor de kloddelopers een mooie editie met meer dan 100 teams, welke 35 of 70 km aflegden in estafettevorm. Onze deelname was dit jaar ook bijzonder, wij werden immers vergezeld door een extra loper, Jonas Uminski, 17 jaar en mentaal gehandicapt. Meer fotomateriaal onder rubriek Oefenen. 

 

JANUARI 2014

Het weekend van 26-27 januari vond de tweede steak à volonté plaats en was opnieuw een schot in de roos! We mochten over de 2 dagen meer dan 600 mensen verwelkomen voor steak of vol-au-vent in de gemeenteschool te Zele. Zaterdagavond werd de avond ingezet om 18u na heel wat voorbereidingen uitgevoerd op vrijdagavond. De zaal werd aangekleed volgens het roparunthema "Zele in de bloemetjes", een heel dankbaar thema. De tafels werden voorzien van echte, papieren, plastic, en andere bloemen alsook van bloemennamen. Dit jaar werd een tombola georganiseerd met mooie prijzen zoals ballonvaart gesponsord door Record Bank, Beenhesp voorzien door Vleeshal Filip en waardebon tbv. 50 € geleverd door Lingerie Kathy! De loten vlogen de deur uit met 3 gelukkigen aan de eindmeet.

 

Zondagvoormiddag mochten we opnieuw vele sympathisanten ontvangen met een volle zaal als gevolg. Ook dit jaar werd de animatie verzorgd door de Zeelse turnkring Vlug & Vroom. Gevolgd door verloting van de ballonvaart, de beenhesp en de waardebon tbv. 50 €. De moerenlopers zorgden opnieuw voor een vlotte bediening van drank en hopen jullie allen een fijne avond of namiddag te hebben bezorgd. We wensen allen te bedanken voor jullie aanwezigheid en sponsoring! Dankzij jullie is een deelname en schenking mogelijk aan de organisatie Roparun!

 

Zondagavond 12 januari vond onze eerste kerstboomverbranding plaats op de Zandberg om 18u en een gezellig vuur en kerstmuziek van de Blaaskapel Bookhamer zorgden voor een goede sfeer!

Zaterdag 11 januari werden de kerstbomen opgehaald door de moerenlopers bij de Zeelse bewoners. Dank voor de inschrijvingen en bijdrage. Zondagmiddag werd samen met de brandweer de locatie bepaald voor de verbranding en kon de tent opgesteld worden. Om 18u werd het vuur ontstoken door de Zeelse brandweerlui welke gedurende de volledige festiviteit aanwezig waren. Er was een mooie opkomst van meer dan 100 sympathisanten waarbij enkele liters gluwein werden genuttigd aangevuld met soep, koffie, jenever en enig bier. De sfeer zat goed en opnieuw konden we een mooie som verzamelen voor roparun 2014. 

 

DECEMBER 2013

De dagen korten nog steeds, de temperaturen zakken, maar de moraal blijft hoog! Het thema is gekend voor roparun 2014: BLOEMEN. Dit kan het alleen maar opvrolijken en kleurrijk maken. Een geslaagde keuze en goe in te vullen thema. De inspiratie slaat bij velen al op hol - decoratie zal geen probleem zijn!

Intussen kijken we reikhalzend uit naar onze eerste kerstmarkt op 15 december vanaf 14u. We zullen een gezellige tent voorzien op de Kouter met warme en koude dranken, aangevuld met heerlijk lekkers. Een warme oproep om ons een bezoekje te brengen!

Stilletjes aan tellen we ook de dagen af naar het einde van het jaar. We wensen alle mensen rondom een fijn eindejaar en een mooi begin voor het nieuwe jaar 2014. Dat het voor allen een gezond en liefdevol jaar moge zijn. De moerenlopers zullen voor de Zelenaars een gezellige kerstboomverbranding organiseren op de Zandberg 12 januari vanaf 18u. Warme en koude dranken zullen voorzien worden aangevuld met een verwarmend vuur in samenwerking met de brandweer Zele. U kan in ruil voor een jeneverconsumptie bij de kerstboomverbranding uw kerstboom laten ophalen door de Moerenlopers op 11 januari, na afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een bijdrage tbv. 5€/kerstboom wordt gevraagd ten voordele van Roparun 2014.

Het is misschien nog wat ver, maar we nodigen jullie graag uit voor onze steak à volonté op 25 en 26 januari. Inschrijven kan via bijgaand formulier. Klik hier

 

 

NOVEMBER 2013

De kaarten voor 2014 zijn min of meer gelegd. Alle activiteiten zijn gepland, de details worden in de loop van het jaar uitgewerkt. Zowel de sportieve activiteiten als de inzamelactiviteiten zijn terug te vinden onder respectievelijke rubrieken "Oefenen" en "Financieel".

Wij wensen opnieuw onze steun te betuigen aan de Kloddelopers welke hun jaarlijkse kaas- en wijnavond organiseren. Deze zal doorgaan 30 november in de gemeenteschool vanaf 19u. U kan hierbij de keuze maken tussen kaas- of charcuterieschotel (17€), dit ook voor kinderen (11€). Inschrijven is nog mogelijk tot 27 november. Het nieuwe thema voor roparun 2014 zal dan bekendgemaakt worden. Met z'n allen daarheen! Voor meer informatie klik op volgende link: http://www.kloddelopers.be/

 

 

SEPTEMBER 2013

Beste teamlid, familielid, sympathisant, het eerste roparunjaar is afgesloten, we staan te popelen om aan het nieuwe te beginnen.

Alle foto's, activiteiten, sponsors, enz. van vorig jaar kunnnen jullie terugvinden onder rubriek "vorige edities".

Om de herinneringen toch nog even vast te houden laten we graag de groepsfoto van in Rotterdam staan tot onze volgende aankomst. We zijn fier op wat we gepresteerd hebben en gaan dan ook voluit om de volgende editie even goed of nog beter te maken!