Oefenen (2013)

Samen sterk. Zonder elkaar te kennen kunnen we nooit sterk zijn, reden waarom we genoodzaakt zijn aan diverse oefenwedstrijden deel te nemen. De meest relevante oefenwedstrijd/tranining is ongetwijfeld de Ronde van Zele welke georganiseerd wordt door onze collega's De Kloddelopers. Bovenop de ronde van Zele zal ons team Moerenlopers deel nemen aan onderstaande evenementen. Uiteraard zijn alle supporters en sympathisanten welkom op deze.

 

* Ekiden te Brussel - zaterdag 13 oktober 2012

 

Onze eerste loopactiviteit zit erop en was een succes, ondanks de liters regen die we mochten verwerken. Samen met 6 lopers werd een marathonafstand in estafettevorm afgelegd. We noteerden een gemiddelde snelheid van 13,68km/u en eindigden op plaats 134 van de 1260 teams die deelnamen. Ook de kinderen van de lopers beleefden een leuke dag! Voor meer fotomateriaal - klik op foto.

 

 

 

 

 

* Schelde- en Polderjogging te Dendermonde - zondag 21 oktober 2012

De Schelde- en Polderjogging is een loopwedstrijd welke georganiseerd wordt door team 83 uit Dendermonde waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van kankerprojecten. Voor meer info: http://wp.team83.be/

 

Gisteren (21 oktober) namen wij deel aan de Schelde - en Polderjogging georganiseerd door team 83, welke voor de eerste maal een succes was. Ook voor ons was het een leuke uitstap, dicht bij de deur en met een mooi aantal moerenlopers. We namen met ons team deel aan alle afstanden, zowel 5, 10 als 21km. Het was een leuk en afwisselend parcour, waarbij sommige stukjes weg hadden van een veldloop. Dank aan team 83 voor de organisatie en dank aan onze leden voor de opkomst en supportering! Voor meer fotomateriaal - klik op foto.

 

 

 

 

* Run - en - bike te Berlare - 18 november 2012

We hebben een extra oefenwedstrijdje toegevoegd aan onze lijst, dat perfect past in het concept van Roparun. De bedoeling van deze wedstrijd is 8,5 of 17 km af te leggen met 2 lopers (duo) waarbij de combinatie wordt gemaakt tussen lopen en fietsen. Er mag maar één loper lopen, de tweede loper volgt met de fiets. Er mag zoveel gewisseld worden als gewenst, doch verplicht op enkele wisselplaatsen. Het doel van elk duo is de loopafstand zo snel mogelijk af te leggen. Meer informatie kan U terugvinden via volgende link: http://www.berlare.be/Run-Bike.html

 

We namen deel met 4 duo's, met name Moerenlopers Men, Moerenlopers Ladies, Moerenlopers Mixed en Moerenlopers Kids. Het was voor de meesten een nieuwe ervaring, de combinatie tussen lopen en fietsen. Het was een aangename ervaring, doch een parcour met zware stukken (glad en slijkerig) welke aan een hoog tempo werd afgelegd. Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind, de regen bleef uit, zelfs zon warmde ons op. Helaas hebben we onze eerste geblesseerde na een kleine valpartij. Kurt brak zijn vinger, aangevuld met enkele schaafwonden en is bijgevolg even out. We wensen hem dan ook een spoedig herstel toe! Voor meer fotomateriaal, klik op de foto.

 

 

* Veldloop - Memorial Falco Christiaens - 25 november 2012

Zondag 25 november vindt de 4de memorial Falco Christiaens plaats te Sportpark Ter Elst te Zele. De moerenlopers roepen alle leden en sympathisanten op om deel te nemen aan de veldloop of aanwezig te zijn. Alle leeftijden komen aan bod.

  

"Het laatste weekend van november ging voor de vierde maal de Memorial Falco Christiaens door.
Zoals steeds worden familie, vrienden en sympathisanten uitgenodigd om op deze dag nog eens stil te staan bij het veel te vroeg heen gaan van onze oudste zoon Falco.
Velen komen die dag nog een babbel doen met ons en anderen lopen zelfs mee in de cross. Zo ook enkele leden van de moerenlopers waaronder ikzelf, Vincent, Koen Poppe en Kurt Dierens.
Kurt was een tijd lang buiten strijd geweest en koos daarom voor de korte cross te gaan. Het bleek een geslaagde test te zijn, al was hij wel verrast van de snelle start.
Vincent en Koen kozen voor de lange cross bij de masters. Beiden waren heel tevreden met hun resultaat en hopen dit nog eens te kunnen overdoen in de toekomst.
Het was bij momenten heel zwaar maar de tarijke supporters moedigden ons hard aan en stuwden ons naar voor. Daarom aan ieder, hartelijk dank voor uw steun en aanwezigheid." Vincent Christiaens.
Voor meer fotomateriaal - klik op de foto

 

 

 

* Binnenmaas Non Stop te Maasdam (Nederland) - 16 maart 2013

De Binnenmaas Non Stop te Maasdam is een estafetteloop voor teams over een afstand van 63km. Een team mag bestaan uit minimaal 3 of maximaal 4 lopers, maximaal 2 fietsers en auto met chauffeur. Het was voor ons dan ook een ideaale eerste kennismaking met het systeem van aflossing, gecombineerd met een begeleidend voertuig. Ook deze loop wordt georganiseerd door roparundeelnemers, met name stichting Hoeksche-Waard.

We hebben onze eerste test met glans doorstaan! We namen met 2 teams deel aan de Binnenmaas loop en beiden stonden op het podium! PROFICIAT!
Zaterdagochtend vertrokken we met 2 teams (heren en gemengd) naar Maasdam. Daar aangekomen bleken we niet helemaal voorbereid aan de start te staan, maar we herpakten ons snel en begonnen gemotiveerd aan de eerste ronde van 21km. Al snel bleek het niet enkel koud te zijn, maar vooral winderig. Vooral de fietsers mochten dit ondervinden. De wissels liepen vlot, het tempo lag goed en de sfeer zat erin! Zo werden de 3 ronden vlot afgelegd en bleken we een mooie prestatie te hebben neergezet, eerste plaats voor het gemengde team, tweede plaats voor het herenteam! Alle leden kijken dan ook tevreden terug naar deze oefening.
Voor meer fotomateriaal -klik op de foto.

 

 

* Hemaco Dwars door Dendermonde - 24 maart 2013

Een kleine wijziging in ons oefenwedstrijden, daar initieel een deelname aan de lenteloop was ingepland. Doch wegens praktische overwegingen gaan de Moerenlopers deelnemen aan de loopwedstrijd "Dwars door Dendermonde". Hierbij worden de afstanden 2,5km, 5km en 10km aangeboden. Het is een fijn tussendoortje dicht bij huis. Wij wensen echter ons collegateam " De Rode Lopers" het allerbeste toe met hun Lenteloop en een mooie opkomst! 

Het was zondag terug bibberend aan de start staan voor onze lopers. Doch het is een goede training voor de nachtlopen, daar meerderen ons reeds verwittigden dat het s'nachts koud kan zijn.
Ondanks de koude waren we zo goed als compleet en werd er enthousiast gelopen. Waar mogelijk werd, ondanks de kou, een muts en een paar handschoenen uitgespeeld en aan enthousiaste supporters afgegeven. Het bleek een leuke combinatie te zijn tussen het centrum Dendermonde en de groene omgeving ervan. De lopers behaalden elk mooie tijden en met z'n allen groeien we naar het, intussen langverwachte, pinksterweekend! Nog enkele weken en het is zover!

Voor meer fotomateriaal - klik op de foto.

 

 

* Ronde van Zele te Zele - zaterdag 13 april 2013

De Ronde van Zele, georganiseerd door collega's Kloddelopers, is een estafetteloop bestaande uit één of twee toeren van 35 kilometer en wordt in ploegjes van vier deelnemers gelopen. Het is voor vele sportievelingen de kans om kennis te maken met het systeem van lopen tijdens de Roparun. Het is dan ook een ideale voorbereiding voor de onze ploeg om deel te nemen aan Roparun 2013.

De Ronde van Zele was voor de moerenlopers de leukste wedstrijd tot op heden, daar deze plaats vond in onze thuishaven "Zele". We verzamelden allen op de markt om de laatste voorbereidingen te treffen en een korte briefing te geven. De start vond plaats aan de brandweerkazerne onder begeleiding van de kloddelopers welke instonden voor de organisatie van de Ronde. Het parcours had geen geheimen voor ons en was goed bewegwijzerd. Na een uurtje brak de zon door, de wind echter bleef hardnekkig blazen. Vóór onze ploegen reed de wedstrijdwagen en wij mochten deze de hele rit volgen. Onderweg waren enkele supporters, maar de support was het grootst in "onze straat", de Adolf Van Der Moerenstraat" met muziek ea. De 2 ploegen volgden elkaar op en finishen met 10 minuten verschil. We vallen terug in de prijzen met beide ploegen, plaats 1 en 2!

Voor meer fotomateriaal - klik op de foto

 

 

* 10 miles Antwerpen - 21 april 2013

De 10 miles is één van de grootste en bekendste lopen binnen Vlaanderen. Indien U nog niet aan deze wedstrijd heeft deelgenomen zal U enorm genieten van deze ervaring. Wij zullen met ons team lopen onder de naam Boks (Belgische Onderneming voor Kinderen met Stofwisselingsziekten).

Zondag 21 april was het zover, met z'n allen naar Antwerpen. Het was een zonnige dag, dus veel sportievelingen die het erop waagden en nog meer supporters die de massa toejuichten. We waren enkele van de bijna 30.000 deelnemers! We werden hartelijk verwelkomd in het VIOdorp van BOKS, wat meteen een thuishaven was voor de lopers en supporters. We namen met 15 lopers deel aan de diverse afstanden.  Enkele dames namen deel aan de "ladies run" - de heren en enkele dames waagden zich, met meer dan 20.000 andere lopers, aan de 10 miles. Het was voor ons dan ook zoeken naar de moerenlopers die met een fel gele T-shirt van BOKS het parcour aflegden. We hebben ze zo goed als allemaal kunnen aanmoedigen - ze hebben allen mooie tijden gelopen! Met z'n allen genoten we na in het VIOdorp - een beetje van het massagebeuren afgescheiden. Dank aan BOKS voor de organisatie en sponsoring van de loop.

Voor meer fotomateriaal - klik op foto (vrij beperkt wegens afwezigheid van onze fotograaf)

 

* Dag-, en nachttraining voor Roparun - 26-27 april 2013

Ook hier een kleine wijziging in ons programma: wij werden door onze collega's vriendelijk uitgenodigd om samen met hen een nacht- en dagtraining te doen. Wij zijn er dan ook, na overleg met de lopers en fietsers, met veel plezier op ingegaan.
Wij zullen vrijdagavond 26/04 vertrekken op de Markt Zele om met de lopers een traject af te leggen, uitgestippeld door de Kloddenlopers. Na enkele  uren rust zal zaterdagochtend opnieuw samen gekomen worden om een volgend traject af te leggen met de lopers, onder begeleiding van fietsers en busje. We kijken alvast uit naar deze training om onze collega's aan het werk te zien en hopen wat informatie te kunnen vergaren om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden op onze deelname aan Roparun 18-19-20 mei!

Vrijdagavond  vonden we elkaar op de Markt Zele. Er werd nog wat informatie uitgewisseld - enkele praktische zaken bekeken - en samen vertrokken met de Kloddelopers die zorgden voor de uitgestippelde route, dank hiervoor! De route ging richting Hamme - Temse - Sint-Niklaas - Lokeren - Zele. Daar het zonder begeleidende voertuigen was, gingen alle lopers op de fiets, met uitzondering van de lopende loper. Dit gaf een hele bende fietsers en 4 lopers op de baan. Het was dan ook een gezellige start, doch opletten geblazen op de baan. Al snel viel de avond en werd het wat frisser, doch de sfeer bleef goed. Halfweg werd beslist om de groepen wat op te splitsen. Ploeg A en B werden gescheiden, ieder legt zelfstandig het traject af. Het gebruik van de GPS is een meerwaarde, doch de kilometrieken lieten het afweten - dit gaf wat problemen voor de wissels - doch in samenwerking met de Kloddelopers kwamen we terug op de Markt terecht. Na aankomst snel inpakken en ieder naar huis om wat te slapen!
 

Zaterdagochtend om 6u45 stonden we terug allen in Durmen. De tocht bracht ons deze keer naar Waasmunster - Belsele - Sinaai - Moerbeke - Zaffelare - Lokeren - Zele Durmen. Nu mochten de begeleidende voertuigen wel mee, dat maakte het de lopers toch net iets comfortabeler - ze hadden tenslotte de avondloop nog in de benen. Elke ploeg startte afzonderlijk, onze tweede ploeg had meteen vertraging (aan van de geparkeerde voertuigen moest nog verplaatst worden én even afgeweken van het voorziene traject) - we waren duidelijk nog niet goed wakker! Verder verliep de training perfect, in de ochtendzon verkenden we het rustige waasland -- tegen het middaguur waren we terug in Durmen. Onder luid applaus van de aangekomen ploegen gingen we met z'n allen café De Roos binnen om nog wat na te praten. Nu rest ons nog enkel het echte werk!!! 

Voor meer fotomateriaal - klik op de foto