Fietsers

 

Sarah Van Snick

wonende te Zele en moeder van 3 kinderen. Zij "RUN"t, naast het werk, haar huishouden en sport regelmatig. Ze maakt een variatie tussen zwemmen, fietsen, inlineskaten, enz.  Sarah heeft helaas te weinig tijd om alle sporttakken te beoefenen daar zij graag meerdere spoten beoefent. Deelname aan 1/8 triatlon en een fietsreisje naar Zuid Frankrijk staan op haar palmares. 

De eerste roparun was een leerrijke, leuke en avontuurlijke belevenis, welke meteen voor herhaling vatbaar is. De voorbereidingen waren een plezier, de run meemaken was de kers op de taart. De teamspirit was voor mij iets nieuws en liet me zien dat samen leuker is dan alleen. Als team ben je sterker, heb je meer plezier, kan je heel wat aan, kortom, dit team laat ik niet meer gaan! Elk jaar leren we nieuwe dingen bij en wordt het team sterker!

Na 4 deelnames blijkt ons team ijzersterk en geolied de run te doorstaan. Het is een hele eer om dit team te begeleiden en er deel van te mogen uitmaken! Rotterdam, here we come!!!

 

Maria Heirman

23 jaar heeft Maria in Kastel gewoond. Door haar huwelijk met Vincent, hebben ze 7 jaar in Grembergen gewoond, maar in 1995 is ze Zelenaar geworden. Samen hebben ze drie kinderen. Ze is met ‘start to run’ gestart in 2002. Heel vlug is ze in de competitie gestapt (2004)  met veldloopwedstrijden, waar het in 2009 abrupt eindigde. 

Ze investeerde in een koersfiets en nu maakt ze zondagmorgen met 12 vriendinnen de straten en dijken onveilig.

Ze kan zich uitstekend vinden in het goede doel waar Roparun voor staat, nu ze er zelf van dichtbij mee geconfronteerd werd. Op deze manier een riem onder het hart van vele mensen steken en een financiële bijdrage kunnen leveren, geeft een super gevoel. En vooral dit te kunnen doen met een fantastisch team.

 

 

Eric Van Damme 

Eric is eveneens woonachtig te Zele, vader van 2 volwassen kinderen, en voor tweede maal pépé  in wording. Eric maakt deel uit van een bijzonder sportief gezin waar sport vanzelfsprekend is. Het gezin Van Damme is lid van diverse sportverinigingen. Eric loopt quasi dagelijks en fietst wekelijks. Eric is bovendien een droge moppentapper en zorgt voor een ontspannen sfeer binnen het team.

Als nestor van de ploeg (de oudste dus), was het voor mij één groot avontuur, vorig jaar nog met grote ogen al de ploegen begroeten en dit jaar konden we met een sterke, toffe ploeg diezelfde uitdaging aangaan, supper!!. Ontelbare plaatsen met vrolijke mensen (zeker in Nederland), maar zeker niet te vergeten is de doortocht centrum-Zele en Durmen (kippevelmomenten hé, het is niet enkel "red bull" dat je vleugels geeft!). Er zijn zoveel mensen die je het beste toewensen, over gans het traject. Ook de passage in Rotterdam zal ik nooit vergeten (ik liep toen juist), toen we een kliniek van kankerpatienten voorbij liepen en de patienten stonden te wuiven (slikken toen hoor!), daar doen we het tenslotte voor. Iets doen voor het goede doel, gaf me ook een héél goed gevoel!

 

   Lieve De Meester

Lieve woont sinds kort in Waasmunster maar haar 'roots' ligt in Sint-anna. Ze is zelfstandig kinesitherapeute en doet wekelijks aan spinning.
Verder danst en squasht ze graag, zolang ze zich maar eens kan uitleven. Lieve ziet Roparun als een uitgesproken kans om haar sportieve kwaliteiten boven te halen voor het goede doel. Met de glimlach op het gezicht zal zij zich inzetten voor een succesvolle Roparun met in gedachten de mensen die ze los heeft moeten laten door kanker.